Bedrijfsovername advies door IFS Finance

Een bedrijfsovername realiseren begint bij een brede oriëntatie. Een goede voorbereiding is het halve werk! IFS Finance kan bij een bedrijfsovername advies bieden op allerlei vlakken. Bij een bedrijfsovername komen namelijk een heleboel aspecten om de hoek kijken. Er moet zowel juridisch, financieel, fiscaal, bedrijfseconomisch en technisch nagedacht worden over een algeheel stappenplan. Als bedrijfsovername specialist kijken we niet alleen naar de waarde van het over te nemen bedrijf, maar bespreken we alle belangrijke aspecten. Is er sprake van een buy in of een buy out proces? Of ga je in familiaire kring een bedrijf overnemen? Voor al deze situaties kun je bij IFS Finance terecht!

De fases van een bedrijfsovername

Ben je van plan een bedrijfsovername in Almere te doen? Of ben je zelf degene die zijn bedrijf wil verkopen? IFS ondersteunt je in alle essentiële fases hiervan als bevlogen bedrijfsovername adviseur. Het is onze taak om je als ondernemer te begeleiden in dit gehele proces. Er komen nogal wat zaken bij kijken waar we je graag van op de hoogte stellen!

Wanneer je zelf gaat verkopen is het belangrijk vooraf te weten wat de waardebepaling gaat zijn van je bedrijf. Het is tevens essentieel om te kijken hoe je de fases van de bedrijfsovername gaat invullen en doorlopen. Je start altijd met een oriëntatie wanneer je jouw bedrijf wilt overhandigen aan een koper. Je wilt natuurlijk wel dat het in goede handen komt! Ook komt er een onderhandelingsfase waarin je mogelijkheden bespreekt en prijsbepalingen doet, vervolgens stap je in de verkoopfase en daarna volgt de totstandkoming van de overeenkomst. Hierin kunnen wij je als bedrijfsovername specialist natuurlijk volledig in ondersteunen.

Het is van groot belang dat beide partijen, zowel de verkopende als de kopende, het eens zijn met de overeengekomen voorwaarden én dat deze juridisch en wettelijk verantwoord zijn. Daarnaast worden uiteraard ook alle overige betrokken partijen meegenomen in het proces, denk o.a. aan het personeel, afnemers en klanten, leveranciers en business partners, financiële documenten. Dit gaat niet over een nacht ijs, daarom biedt IFS Finance jou als ondernemer een ervaren team die je hier van begin tot eind in zal bijstaan!

Voor diverse overnames

Voor een familiaire overname van een bedrijf is het net zo stevig aan te raden om een bedrijfsovername specialist in te schakelen als wanneer dit niet het geval is. Waarom? Bij een familiaire overname komen vaak meer emoties kijken en wordt er soms minder nagedacht over een stappenplan of contracten omdat men uitgaat van goed vertrouwen. Dit is echter wel sterk aan te raden. Een bedrijfsovername realiseren is allesbehalve makkelijk, het is complex en er komen juridische en wettelijke aspecten bij kijken die je maar beter goed geregeld kunt hebben. In het kader van ‘er zal maar iets voorvallen’ kunnen er inderdaad momenten komen waarop je zult denken; had ik het maar beter geregeld. Daarom is IFS Finance er voor jouw onderneming!

Neem voor bedrijfsovername advies snel contact met ons op

Gaat de bedrijfsovername in Almere plaatsvinden en heb je advies nodig? Bij ons ben je aan het juiste adres voor de beste bedrijfsovername specialisten. Neem contact op met ons via 036 – 76 70 100 of je kan eenvoudig een mail sturen naar info@ifsfinance.nl.