Jacco Huisman

Jacco heeft zijn opleiding gedaan aan Hogeschool Zuyd, en is na een vijftal jaren in de reisbranche te hebben gewerkt, overgestapt naar ICT branche. Bij Baan Company en later Sun Microsystems (nu Oracle) heeft hij altijd gewerkt in commerciële functies. In 2008 is Jacco voor zichzelf begonnen, maar IT en commercie blijven de rode draad in wat hij doet.

“Wat een aantal jaren geleden begon als een klein project op gebied van verkoop voor Beegua (rapportage software), is inmiddels uitgegroeid tot een samenwerking op meerdere vlakken. Samen met compagnon Mart Meijer geef ik vorm aan Beegua, een software bedrijf dat gericht is op het maken van dashboards en rapportages voor online boekhoudpakketten als Exact Online en Exact GLOBE. Ik concentreer me daarbij op de “voorkant”: marketing en verkoop. En aan de “achterkant” de aansturing van de developers en de functionele ontwikkeling. Beegua is een partnerbedrijf van IFS Finance. Daarnaast ben ik directeur van The Backoffice Factory, kortweg TBF. Een tweede kantoor van IFS Finance, specifiek gericht op ZZP’ers en startende ondernemers.

En zo kan het gebeuren dat ik intussen ook de marketing en sales activiteiten van IFS Finance, een allround financieel dienstverlener, onder mijn hoede neem. Dat doe ik inmiddels als mede-eigenaar. Zo zie je dat plezier hebben in wat je doet, met een leuke club collega’s, eigenlijk leidend is in welke dingen je wel en niet wilt doen in je werkzame leven.”