Oikocredit Nederland

Oikocredit IFS Finance

Sociaal investeerder in microkrediet

Sinds vijf jaar is IFS Finance geinsourced door Oikocredit Nederland om zowel de financiële administratie als de salarisadministratie uit te voeren. Oikocredit is een internationale social impact investor die financiering verstrekt aan microfinancieringsorganisaties, landbouwcoöperaties en duurzame energieprojecten in Latijns-Amerika, Afrika en Azië. Particulieren en organisaties in Nederland kunnen beleggen in microkrediet via het Oikocredit Nederland Fonds.

Oikocredit Nederland heeft financiële werkzaamheden die zeer piek-gedreven zijn. Een goede invulling van deze werkzaamheden vergt een gedegen  vakinhoudelijke kennis. Een goede financial controller voor één dag in de week die daarnaast de gehele week ad hoc bereikbaar en inzetbaar is op de piekmomenten. Bijvoorbeeld voor het opstellen van de maandrapportage, de jaarrekening en de begrotingen en de accounts begeleidt bij hun controles. IFS Finance biedt deze flexibele hoogwaardige dienstverlening en garandeert daarbij ook de continuïteit van deze uitvoering.

Eric Holterhues, directeur Oikocredit Nederland:

“Wij zijn bijzonder tevreden met de samenwerking met IFS Finance. De kwaliteit en inzet van de medewerkers is zeer goed en men is flexibel. We kunnen als Oikocredit Nederland bouwen op IFS Finance en zo de focus op onze kernactiviteiten richten.”