Salaris en personeel

IFS zorgt niet alleen van de verwerking van de maandelijkse lonen, maar kan je ook adviseren met overige toch wel heel belangrijke HR zaken, waar je als ondernemer misschien helemaal niet mee bezig bent of wilt zijn. Een HR-medewerker aannemen is voor veel bedrijven helemaal niet aan de orde: daar is vaak een groter volume aan medewerkers voor nodig.

Gelukkig kan je deze kennis bij IFS ook inhuren. Denk aan zaken als: Is mijn arbeidsovereenkomst nog wel up-to-date en conform fiscale regelgeving? Of misschien zelfs: ik ga mijn eerste medewerker aannemen, kunnen jullie mij helpen met een passende arbeidsovereenkomst?

Een personeelshandboek is een mooie manier om alle arbeidsvoorwaarden en overige bedrijfsreglementen in samen te vatten, maar hoe kom ik aan een handboek wat op mijn ‘bedrijfs”hemd is geschreven? Wat moet ik doen als een werknemer ziek wordt en Wet Poortwachter om de hoek komt kijken? Je wilt immers loonsancties van het UWV voorkomen. Dan is het wel belangrijk dat er iemand is die op het juiste moment de juiste zaken regelt met of over de medewerker.

Ik wil een medewerker ontslaan, mag dat? En hoe doe ik dat zo netjes mogelijk? En wat als ik wil reorganiseren, of als er afspraken (rulings) met de fiscus gemaakt moeten worden?

Kortom, alleen maandelijks de salarissen verwerken daar blijft het wat ons betreft niet bij.